Deň 19 & Všetko najlepšie Moskva!


Áno, mám na hlave Moskvič čelenku, kto uhádne model dostane imaginárny plusový bod hahah.

Moskva oslavovala 9-10.9. svoje 870 narodeniny a skutočne to nebola skromná oslava.
V uliciach bolo kvantum ľudí, a po celom meste bol nejaký program. My sme začali prechádzkou po centre, kde boli rôzne športové a hudobné predstavenia s možnosťou vyskúšať si ich - volejbal, spoločenské tance, box, parkour, bmx, balet, hip-hop, wakelake, skateboard, snowboard atd.
Plus divadelné predstavenia a veľa o tom, čo sa v Rusku vynašlo a objavilo. Mám pocit, že to nebolo len o Moskve ako takej, ale o úspechoch Ruska ako krajiny.
Kvalita programu a organizácia bola skutočne na medzinárodnej úrovni, i ked' sme museli ísť cez 3 rôzne kontroly, (úkázať vnútro kabelky a všetko) kým sme sa dopracovali na Červené námeste. Ale bezpečnosť k tomu samozrejme patrí.

Večer sme išli na rýchlu večeru a to ružový burger (áno ujo, farbivo, ale nie modré haha). Inak musím povedať, že bol veľmi chutný, potom na ohňostroj a hudobné vystúpenia do parku.
To bola topka!
Sovietska hudba alebo hudba ako v roku 1998, speváčky v úzkych outfitoch, ktoré by už asi spievať nemali a ruská verzia Michala Davida. Nevedela som, že existuje toľko pesničiek o Moskve, teda o láske k Moskve. Všetci ľudia si ich spievali, tancovalo sa, proste atmosféra ako má byť!

Veľa krajín má svoju pesničku o Zuzane a dokonca aj Rusko. Spieva ju Aleksander Serov, dal ju aj live (teda na playback) a bol to zážitok :) Video klik sem.
Musíte uznať, že tento chlapík je kríženec Michala Davida a Joža Ráža. No a klip? Čo bolo skôr "Si kočka" od Elánu alebo "Susanna" od Aleksandra Serova? Lebo jeden z nich ten klip okopíroval.















Instagram

@zuzankita.k