Baikal & Deň 3


Prejsť 35 km po cestách/necestách Okhlonu nám predošlý deň stačilo. Rozhodli sme sa preto objavovať zostatok ostrova s lokálnymi a dohodli sme si celodenný výlet u našej domácej.

Prišli pre nás skoro ráno na tých super starých autách, ktoré sú ale jediné vhodné tie cesty/necesty. Vyrazili sme na sever ostrova a postupne nám zastavili na tých najkrajších miestach odkiaľ sme mali krásny výhľad na Baikal.
Pred poslednou zástavkou, tj. najsevernejším miestom ostrova sme mali naplánovaný obed. Vonku nám v kotlíku uvarili Omul polievku, ktorá teda vôbec nevyzerala vábivo ale bola skvelá :)
Myslím si, že fotky vôbec neukazujú to, aké boli tieto miesta nádherné a hlavne ten pokoj a ticho.

Čo hovoríte na náš "hotel"?
Nikdy som nemyslela, že budem spať na mieste s tak velkým množstvom vypchaných zvierat a gýču haha ale aj to patrí k celkovému zážitku, nie?

Dokonca mali v meste otvorené 2 reštaurácie kde sme skočili na večeru. V jednej nemali toaletu vôbec a v druhej nás poslali do "kadibudky" von do mrazu.

Ale čo bolo skutočne skvelé? Večer nám domáca dohodla saunu teda "baniu" vo vedlajšom dome. Bola po domácky vyrobená a babuška nám nachystala ihličnaté prúty, ktorými sme sa potom celý večer mlátili :)


















Instagram

@zuzankita.k