Deň 4 & moskovskí hipsteri


Deň 4. Boli sme rebelky.

Mali sme sa dobrovoľne zúčastniť dvoch orientačných hodín a to "Život v Moskve" a "Kultúrny šok". Zvládli sme iba tú prvú a potom sme utiekli na Červené námestie. Veď predsa sme dve sebestačné mladé ženy :).

Ako prvé sme išli na strechu detského obchodného centra kúsok od školy čo je v podstate v centre mesta. Ak sa silno zapozeráte na foto 2 nájdete aj Chrám Vasila Blaženého a Kremeľ. Neskôr samozejme Červené námestie a Leninov skromný hrob, ktorý je momentálne bohužiaľ zatvorený.

Druhú časť dňa sme mali rezervovanú na prehliadku každodennej študentskej/umeleckej Moskvy. Musím priznať, že toto som nečakala. Moskva je skutočne nádherná a bola som prehliadkou nadšená, dokonca až tak, že sme si ju predĺžili a nestihli prvú študentskú party.
Dievčatá z HSE nám hovorili o mladej gereácii rusov, o tom čo majú radi, kam chodia, čo ich trápi a o celkovej spoločnosti. Navštívili sme umelecké centrum Moskvy - Artplay, kde sa stretávajú študenti z umeleckých a filmových škol a kde majú svoje štúdiá. Prerobenú vojenskú základňu - ARMA, z ktorej sa stáva hipsterská štvrť s dobrými klubmi a podnikmi a klub Propaganda, ktorý je prvý moskovský party klub a stále funguje. Teraz v nom rebelsky organizujú Gay party.
Say tuned for more :).
















Instagram

@zuzankita.k