Deň 6 & hadia vodka


Deň 6.
Áno, prežili sme.

Dnes začnem radšej od konca.

Na večeru sme boli v Severekórejskej reštarácii a ked'že poznáme ľudí čo poznajú ľudí :) tak sme vedeli o jednej špecialitke, ktorú na menu nemajú. Flašku išla čašníčka zobrať do miestnosti mimo reštaurácie, dokonca ked' s nou išla skrývala ju aby ju ostatní hostia nevideli. Musím priznať, že rešpekt sme mali a to teda echt veľký. Ale žijeme len raz, tak sme 6ti z 8mich išli do toho.
Chuťovo bola taká iná, zvláštna a miestami jemne pripomínala chuť po rybacine inak bola jemná a celkovo príjemná. Dávam 7/10.
Ako som neskôr googlila, tento nápoj obsahuje krv a jed najsmrteľnejších hadov a ľudia veria, že dáva nadľudskú energiu a vitalitu. Dokonca sám Kim Jong pije hadie víno (s kobrou vo vnútri) na potenciu. Fun fact: v roku 2013 museli odviezť čínsku ženu do nemocnice, pretože ked' flašku otvorila, had na ňu vyskočil a pokúsal ju.
Jedlo ma neočarilo a chuťovo pripomínalo takú typickú Áziu.

Predtým sme boli na prehliadke Lomonosovej univerzity, ktorá je najstaršia a najväčšia univerzita v Rusku. Naša sprievodkyňa bola študentka, takže nám vedela porozprávať veľa zaujímavostí nielen historického charakteru. Napríklad o tom, že pod univerzitou sú tajné bunkre, ktoré vedia ochrániť pre všetkými útokmi. Taktiež, že sú prepojené s tajnými tunelmi, ktoré boli postavené ešte za Stalina a spájajú všetky najdôležitejšie politické miesta v Moskve. Inak je táto univerzia plne vybavená a hovorí sa, že bol študent, ktorý tam celý rok žil bez toho aby vyšiel von (majú tam plaváreň, obchod 24/7, podniky, internáty, proste všetko). Pred nejakým časom tam mal prednášku aj Mark Zuckerberg a ponúkol prácu zopár študentom, ktorí okamžite odišli zo školy a nasledovali ho. Je to skutočne fascinujúca budova.

Keďže bolo ráno krásne a slnečno išla som si zabehať a zacvičiť jógu do parku blízko internátov a našla som skutočne krásne miesto. Na moje počudovanie som tam kazila vekový priemer, väčšina ľudí čo cvičili alebo sa opalovali mala 45+. Kým počasie dovolí, určite tam budem často chodiť.














Instagram

@zuzankita.k